Az, hogy mit látunk az összetevők listájában, biztos fogódzó, mivel az összetevők olyan sorrendben vannak feltüntetve, amilyen százalékban tartalmazza őket a táp. (A pontos százalékot nem minden esetben adják meg a gyártók, legtöbbször csak a főbb összetevőkhöz.)
Prémium, szuperprémium, ultraprémium... Melyiket válasszuk? Érdemes-e egyáltalán ezek alapján a jelzők alapján választani? Mitől lesz prémium egy kutyatáp?
Egyre több gazda kifejezetten gabonamentes tápot keres kedvencének, mert a legjobbat szeretné adni neki. Azonban a gabona nem feltétlenül ártalmas, sőt akár hasznos is lehet a kutya számára.
A globális felmelegedés emberekre gyakorolt negatív hatásairól egyre többet hallunk, de
hogy a kutyáink számára milyen veszélyeket tartogat, arról talán kevesebbet.
Az analitikai összetevők nevében a „nyers” nem az összetevők minőségére utal, hanem a módszerre,
ahogyan ezeket az értékeket meghatározzák. Az értékek pedig csupán az adott összetevő mennyiségét
jelölik, tekintet nélkül annak a minőségére vagy emészthetőségére.
De mit jelentenek ezek az értékek pontosan? Mennyire hagyatkozhatunk rájuk, ha kutyatápot választunk?
A hidegen sajtolás a kutyatápok gyártásának egy előremutató technológiája.
A hagyományos extrudált tápokkal szemben ez az eljárás az összetevőket a lehető
legtermészetesebb és legtáplálóbb formában őrzi meg.