Blog

A hidegen sajtolás nevű gyártási eljárás lényege, hogy a táp hozzávalóit maximum 75 Celsius-fokon, pár másodpercig tartó hőkezeléssel dolgozzák fel.

Az alacsony hőmérsékleten való feldolgozás miatt ízletesebbek, egészségesebbek és kiadósabbak a hidegen sajtolt tápok, mint extrudált társaik.

Bár nincsenek hivatalosan előírt követelmények, hivatalos szabályozás arra, hogy milyen feltételekkel lehet ellátni egy kutyaeledelt a “prémium” jelzővel, a legtöbb esetben egy vagy több az alábbiak közül igaz ezekre a megkülönböztetett tápokra:

Kudo Magyarország
Kudo Magyarország
2020.11.14 14:54

Egyre több gazda kifejezetten gabonamentes tápot keres kedvencének, mert a legjobbat szeretné adni neki. Azonban a gabona nem feltétlenül ártalmas, sőt akár hasznos is lehet a kutya számára. Csak arra kell figyelni, hogy a gabonatartalom lehetőleg alacsony, kb. 15% legyen.

Az analitikai összetevők nevében a „nyers” nem az összetevők minőségére utal, hanem a módszerre, ahogyan ezeket az értékeket meghatározzák. Az értékek pedig csupán az adott összetevő mennyiségét jelölik, tekintet nélkül annak a minőségére vagy emészthetőségére.